🇳🇴 opplev madagaskar 🇲🇬

Salama tsara

Jeg, Ellen Spinnler har etter nesten 30 år innen helsesektoren bestemmt meg for å prøve noe nytt…
…og er nå så heldig å få arrangere reiser rundt om i Madagaskar sammen med det renomerte sveitsiske reisebyrået PRIORI.

De første 30 årene av livet mitt bodde jeg i Norge før tilfeldighetene førte meg ned  til Sveits. Etter å nå ha bodd her siden 1996 år er dette også blitt „hjemme“. En kjennt dikter skrev en gang: „A persons home is not to  be find on any landmap, but only in the hearts of his loved ones“. Synest denne setningen passer godt til meg, siden jeg føler meg hjemme nesten samme hvor jeg er!


Madagaskar, min barndoms drøm.

Som liten jente gikk jeg ofte på søndagsskolen og det var der jeg første gang fikk høre om Madagaskar. Årene gikk og minnene ble svekket og måtte vel også vike for mange andre spennende temaer og reisemål. Hadde nesten glemt at jeg som lita jente svermet for dette landet når jeg for noen år siden plutselig fikk muligheten til å bli kjennt med det på nytt igjen. Først igjennom min samboer, en sveitsisk etnolog som har bodd på Madagaskar i nesten 20 år og sommeren 2011 gjennom min første reise til Madagaskar. En reise ble fort til flere og i de siste årene har jeg tilbrakt nesten ett år på denne store, skjønne og fasinerende øya. Må vel bare innrømme og ha blitt smittet av dette beryktede “Madaviruset”, det som gjør en avhengig av både klimaet, naturen, kulturen og spesielt menneskene – og dette helt automatisk uten at en kan stå imot. Men for å være erlig, det er en gave å bli smittet av dette fantastiske viruset, for hvilket annet virus kan by på så mye positivt som Madaviruset!

Hvordan kan jeg organisere reiser til Madagaskar?

Er så heldig og ha en samboer som i 1994 startet reisebyrået PRIORI i Antananarivo hovedstaden i Madagaskar. PRIORI har hovedkontoret i Madagaskar og Madagaskarhaus i Basel, Sveits. PRIORI er den som arrangerer reisene og jeg er den som nå tar den norske delen.

Dette firmaet har nå siden 1994 arrangert individualreiser og gruppereiser for kunder fra Sveits, Tyskland og Østerrike. For ett par år siden flyttet samboeren min tilbake til Sveits og åpnet i november 2010  „Madagaskarhaus“ i Basel. Dette er en filial av PRIORI og arrangerer i tillegg til reiser kulturelle tilstelninger rundt om tema Madagaskar. De er også behjelpelige når noen vil reise ned og gjøre en frivilliginnsats innenfor sosiale prosjekter eller miljøvern.

PRIORI har fortsatt sitt hovedkontor i Antananarivo og den daglige lederen Bettina har jobbet der siden firmaet ble startet i 1994.  I skrivende stund er det 6 ansatte på kontoret i Antananarivo og det er ikke uten grunn at de alle er kvinner. I tillegg til disse faste ansatte har PRIORI sine faste guider (kvinner) og sine faste sjåfører (menn) som blir innleid etter hva kundene har behov for.

KONTAKT

Ta gjerne ta kontakt med meg per mail  her i Basel på norsk, tysk , fransk eller engelsk.

 

For de som vil ta direkte kontakt med kontoret i Antananarivo er mailadressen priori@moov.mg og der blir mailene besvart på fransk, tysk eller engelsk.